Utolsó kommentek

  • Benö: Javítottam, köszi. :) (2010.09.20. 16:56) Felvettek...
  • Jessicat87: Nem akarlak megbántani, de Óbudai Egyetem már az új neve az iskolának. Amúgy gratulálok:) De majd ... (2010.09.20. 12:02) Felvettek...
  • Gravytone: Huh, nagyon jó képek :) (2010.08.21. 22:57) Kecskeméti repnap (képek)
  • Anyaaa: Wowwww!!!! Awesome - ahogy angolszász területeken mondanák. Nagyon komoly, nevezed őket valahol? :) (2010.08.21. 21:26) Kecskeméti repnap (képek)
  • Anyaaa: Gratulálunk!! :)) Most aztán el leszel kapva, de azért picit irigyellek is. ;) Sok kitartást, szo... (2010.07.23. 22:06) Felvettek...
  • Utolsó 20

Még mindig halak

2010.04.21. 23:01 :: Benö

Csak egy kicsit kibővítve az előző nem túl bőbeszédű bejegyzésemet. :)
Valóban, az egy gömbakvárium, benne halakkal. Az erre vonatkozó törvény hamarosan lép csak életbe, így nem követtünk el bűnt. Mármint jogi értelemben nem, de hogy a halak hogy érezték magukat bent azt tőlük kéne megkérdezni. Azért a múltidő, mert azóta már más célt szolgál a gömbakvárium, de erről majd kicsit később. ;)
Bár a történet nem teljesen vidám. Az egész ott kezdődött, hogy a párom apukájánál (-> apósjelölt :D) láttunk egy sziámi harcoshalat, ami a később hozzánk került akvárium lakója volt. Kedvet kaptunk mi is a díszhal tartáshoz. Aztán egy nagyobb akváriumra cserélés miatt üressé vált az üveg, így azt elkérhettük.
A halakat a közeli plázában vettünk, így utólag visszagondolva horror áron, de mi akkor nem tudtuk semennyire minek mennyi az ára. 2 zebra, 2 zöld, és 2 rószaszínű dániót vettünk kezdésként, majd később egy algaevőt is.
Sajnos valószínűleg a víz szűrésének hiánya miatt lett az egyik pink dánió és az algaevő beteg (hasvízkóros), amit a gyógyszeres víz és a különszedés ellenére sem sikerült orvosolnunk. Ráadásul az egyik zöld hal egyik éjszaka kiugrott, csak reggel találtam rá teljesen összeszáradva.
Na ennyit a dolgok szomorú részéről, evezzünk hát szebb vizekre!
Látva a halak szűkös helyét, és most már utánaolvasva a dolgoknak, úgy döntöttünk berendezünk egy nagyobb otthont a megmaradt halaknak. Kisebb utánajárás után jó áron vettünk egy 144 literes szögletes akváriumot, hozzá szűrőt. Mivel a boltokban megtetszett a 3d háttér, ezért muszáj volt olyat is beleragasztanom. :) Aljzatnak sima kavicsot tettünk, persze jól átmosva, fertőtlenítve.
Új halak is érkeztek azóta az akváriumba, így most ennyi lakó van:

  • 3 rózsaszínű dánió
  • 2 zebradánió
  • 1 leopárd dánió
  • 1 zöld dánió
  • 2 vitorláshal
  • 1 arany és egy barna algaevő
  • 1 almacsiga

Plusz még a növények, többek között két gömbmoha (nekem nagyon tetszenek :)
Most pedig 1-2 kép:






























































































































































Azóta még került egy növény az akváriumba, illetve kicsit átrendeztem még. Tervezek még növényzetet, de egyelőre ennyi elég.
A szakirodalom úgy írja hogy a dánió szaporítása könnyű, de azt mi sem gondoltuk hogy ennyire. :) Történt ma ugyanis hogy kis apró halak jelentek meg a 3d háttér mögött (a dömborulatok miatt 4-5 centi hely van az üveg és a háttér között és pár helyen át van fúrva, hogy szabadon keringhessen a víz ott is).
Tényleg kicsik, 3-4 mm hosszúak, és a testükhöz képest aránylag nagy szemük van. Persze mi nem akarunk még kis halakat, de hát ezek szerint ilyen jól érzik magukat nálunk. :) Na erre van most a gömbakvárium, amibe 6 db újszülöttet átmenekítettünk. Kíváncsian figyeljük majd a növekedésüket.
Egyébként is, negyed-fél órákat az akvárium előtt szoktunk ücsörögni, és csak gyönyörködünk a megnyugtató látványban.

1 komment

Címkék: hal akvárium

A bejegyzés trackback címe:

https://benofoto.blog.hu/api/trackback/id/tr361941398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anyaaa · http://galeria.hu 2010.04.21. 23:17:26

Wow, cooool! ;)

Hát sajna a dániók is röpködősek, de olyan kis peremmagasságnál (fedél nélkül) ami volt, ez biza' borítékolható volt. :( Amúgy nem hiszem hogy hasvízkór volt (az leginkább aranyhalas nyavalya), de ezek a kis apró díszbogyók könnyen kipurcannak. :( És macera a gyógyításuk (drága, pepecselős, és nem feltétlenül hatékony...). Viszont, szaporák is! ;)

Nagyon frankón néz ki!!! :)) Én azért csak tennék bele néhány elevenszülőt is... ;)

Jahh, ha sziámi harcost (hím) vesztek, azt gondolom már tudjátok, hogy CSAK egyedül! Csajok azok mehetnek bele, csak a hímek dilisek a színes "tollforgójuk" miatt. :)

Szóval jól néz ki, és ahogy elnézem, azok a szép (és drága) növények biztosan fognak nekik ízleni!! :DDD Ja, a piciknek ivadéktápot vegyetek, mert nem fér bele a pici fejükbe a felnőtt kaja. :D
süti beállítások módosítása