Utolsó kommentek

  • Benö: Javítottam, köszi. :) (2010.09.20. 16:56) Felvettek...
  • Jessicat87: Nem akarlak megbántani, de Óbudai Egyetem már az új neve az iskolának. Amúgy gratulálok:) De majd ... (2010.09.20. 12:02) Felvettek...
  • Gravytone: Huh, nagyon jó képek :) (2010.08.21. 22:57) Kecskeméti repnap (képek)
  • Anyaaa: Wowwww!!!! Awesome - ahogy angolszász területeken mondanák. Nagyon komoly, nevezed őket valahol? :) (2010.08.21. 21:26) Kecskeméti repnap (képek)
  • Anyaaa: Gratulálunk!! :)) Most aztán el leszel kapva, de azért picit irigyellek is. ;) Sok kitartást, szo... (2010.07.23. 22:06) Felvettek...
  • Utolsó 20

Mohács

2009.07.31. 23:03 :: Benö

Idén már harmadjára utaztunk a rokonokhoz a déli határhoz. Az első két alkalommal távolsági (na, ez tényleg az) busszal, de most kocsival. Kis utánaszámolással ugyanis kiderült, hogy az üzemanyag-költség kevesebb mint két felnőtt oda-vissza jegy. Inkább a kényelmesebb és olcsóbb megoldást választottuk tehát. :)
Az új lakás panorámája tényleg irigylére méltó, íme:










Elsőre furcsának tűnhet a kép a torzítás miatt, de egy 180°-os panorámakép már csak ilyen. :) A képen is látszik valamennyire, hogy a víz csak pár méternyire csordogál az erkély alatt. Mi is kiültünk, és csak bámészkodtunk hogy ki milyen hajóval közlekedik. Ezalatt a kis ladiktól a nagy uszályig bezárólag értem a járműveket :)
Persze a lakás belülről is szép. Ilyen kilátás mellett még a mosogatás is egész elviselhető:)
















Az erkélyen a fűszernövényeken kívűl még mini paradicsom is nő:




























Mi sajnos a panelben nem vagyunk hozzászokva a friss fűszerekhez, pedig egészen más egy milánói a kertből szedett bazsalikommal és rozmaringgal! :)
Természetesen nem maradhatott el a helyi specialitás főzése sem, a tyukászlé! Ha valaki nem tudná, ez ugyanúgy készül mint a halászlé, csak egy egész tyúk kell bele. Ehhez még kell friss tejföl, házi tészta (8 tojásos "gyufaszál) és friss kenyér. Mennyei!






































Ottlétünk alatt egy kis kocsikázásra is futotta a Mecsekben. Felmentünk a TV toronyba, megettünk egy finom kelyhet, miközben élveztük a panorámás kilátást Pécs városára. Onnan kicsit lejebb ereszkedve Orfű felé vettük az irányt. Sajnos fürdőruhát egyikőnk se hozott magával, pedig elég jó strandnak tűnik az ottani. Legközelebb nem felejtjük el.
A 4 napos utazásról hazafelé jövet egy útmenti "szeddmagad" dinnyésnél megálltunk görög-, és sárgadinnyét venni. Kérdésemre elmondta az eladó, ha valaki úgy kéri hogy extra frissen, akkor a sátor mögötti földre kimennek és választanak egyet. Azért ez nem rossz, mi? :)
















































4 komment

Címkék: panoráma mohács

A bejegyzés trackback címe:

https://benofoto.blog.hu/api/trackback/id/tr951280663

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gravytone 2009.08.01. 10:48:08

Cool :)

Más:
"ha valaki úgy kéri hogy extra frissen, akkor a sátor mögötti földre kimennek és választanak egyet. Azért ez nem rossz, mi? :)"

Amúgy az ővék a dinnyeföld?

Gravytone 2009.08.01. 10:58:54

"övék" - et akartam írni, csak közben telefonáltam is :)

Benö 2009.08.01. 12:55:23

Igen. Egy bekerített kis föld a 6-os út mellett a 130-as kmkő közelében. A sátor is azon a földön van. A dinnyék meg szép sorjában ültetve: elöl a sárgák, utána a hagyományos zöld héjú görög végül a csíkos dinnyék. :)

Apalka 2009.08.01. 13:38:53

Grav: wehehe! :D

Űberfasza! Szép környék, takaros, tágas otthon, kellemes atmoszféra, mi kell még? :) Naon klassz!
süti beállítások módosítása